Της Άννας Κανδύλη

Η συνάντηση έγινε μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης των συμβολαιογράφων να ξεκινήσουν αποχή έως τις 31 Δεκεμβρίου για λόγους ασφαλείας μετά τις επιθέσεις που δέχονται.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης «σχεδιάζεται αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου έτσι ώστε για αδικήματα όπως η απειλή και η διατάραξη οικιακής ειρήνη σε βάρος συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς να προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη και όχι δίωξη κατ’ έγκληση, όπως ισχύει σήμερα».

Επιπλέον αυτού «θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στα Ειρηνοδικεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης και σε όποιες άλλες πόλεις κριθεί αναγκαίο, προκειμένου οι πλειστηριασμοί να διενεργούνται με ασφάλεια».

Το υπουργείο αναφέρει επίσης πως «κατά τη σύσκεψη τονίστηκε ότι μπορεί να υπάρξει περιθώριο για βελτιώσεις στη διαδικασία των πλειστηριασμών το προσεχές διάστημα».

Πάντως οι μέχρι τώρα ενδείξεις κατατείνουν πως οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα συνεχίσουν να γίνονται στα γραφεία των συμβολαιογράφων (παρά το περί του αντιθέτου αίτημά τους) για αυτό και θα γίνει αυτεπαγγέλτως διωκόμενο το αδίκημα της «οικιακής ειρήνης σε βάρος συμβολαιογράφου».

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με το Δ.Σ. του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου στο υπουργείο Δικαιοσύνης από την πλευρά του οποίου συμμετείχαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος.

enikos.gr

Share This: