Έρευνα του γερμανικού στρατού: Η κατάρρευση της ΕΕ είναι πιθανή..

Έρευνα του γερμανικού στρατού: Η κατάρρευση της ΕΕ είναι πιθανή
Πηγή: Getty Images/Ideal Images/Philipp Guelland
  • Η δυτική Τάξη θα μπορούσε να καταρρεύσει μέχρι το 2040, σύμφωνα με εσωτερική έρευνα της Bundeswehr

Ο γερμανικός στρατός θεωρεί τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνολικά της Δύσης όπως την ξέρουμε, τις επόμενες δεκαετίες πιθανή, σύμφωνα με εσωτερική έρευνα που αποκαλύπτει το περιοδικό Der Spiegel.

H έρευνα των 102 σελίδων, υπό τον τίτλο «Στρατηγική Προοπτική 2040» – η οποία συντάχθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου και κρατήθηκε απόρρητη – αναδεικνύει έξι σενάρια για το πώς οι κοινωνικές τάσεις και οι διεθνείς συγκρούσεις μπορεί να εξελιχθούν και να επηρεάσουν τη γερμανική ασφάλεια, όπως αναφέρει το περιοδικό.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζει η έρευνα, αφορά τη χειρότερη εξέλιξη για την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά την οποία η Γερμανία θα εξαναγκαστεί να παίξει «ενεργό ρόλο». Σύμφωνα με το σενάριο, η παγκόσμια τάξη καταρρέει έπειτα από «δεκαετίες αστάθειας», τα συστήματα αξιών χάνουν την επιρροή τους και η παγκοσμιοποίηση σταματά.

«Η διεύρυνση της ΕΕ εγκαταλείπεται, πολλά κράτη φεύγουν από το μπλοκ, η Ευρώπη χάνει την παγκόσμια ανταγωνιστικότητά της», αναφέρεται στην έρευνα, σύμφωνα με Der Spiegel.«Ο ολοένα μη τακτικός, μερικές φορές χαοτικός και επιρρεπής στις συγκρούσεις κόσμος αλλάζει δραματικά το περιβάλλον ασφαλείας της Γερμανίας και της Ευρώπης».

Ο «πολυπολικός ανταγωνισμός» του σεναρίου αυτού, ωθεί τη γιγάντωση του εξτρεμισμού ενώ, αρκετοί εκ των εταίρων της ΕΕ, στρέφονται σε πολιτικά μοντέλα τύπου Ρωσίας.Στο έγγραφο δεν καταγράφεται τελική πρόγνωση, ούτε αναφέρεται σε συγκεκριμένες χώρες, ωστόσο οι ερευνητές των Ομοσπονδιακών Ένοπλων Δυνάμεων κάνουν λόγο για σενάρια που θα εκτυλιχθούν μέχρι το 2040.

http://www.cnn.gr/news/kosmos/story/104341/ereyna-toy-germanikoy-stratoy-h-katarreysi-tis-ee-einai-pithani

 

Share This:

Related Posts

Αντίστροφη μέτρηση για τις νέες αντικειμενικές αξίες. Πώς θα βγάλουν τις τιμές οι εκτιμητές

Αντίστροφη μέτρηση για τις νέες αντικειμενικές αξίες. Πώς θα βγάλουν τις τιμές οι εκτιμητές

Αποχωρεί από την περιοχή του οικοπέδου 3 το Saipem 12000

Αποχωρεί από την περιοχή του οικοπέδου 3 το Saipem 12000

Συντάξεις Μαρτίου 2018: Πότε πληρώνουν ΟΓΑ,ΙΚΑ ΟΑΕΕ και ΝΑΤ

Συντάξεις Μαρτίου 2018: Πότε πληρώνουν ΟΓΑ,ΙΚΑ ΟΑΕΕ και ΝΑΤ